ÖNSKAR VI PÅ SVENSK SKOGSSERVICE AB. 

Nu har snön kommit från norr till syd och vi går tillfälligt i ide över högtiderna... För att ladda upp batterierna för 2013!

Det har varit ett turbulent år i det svenska skogsbruket. Mycket till följd av den ekonomiska situationen i övriga Europa. Trots detta har vi ökat vår omsättning med 33% sen fjolåret. Förutom att vi utökat röjningsarealen har vi lagt stor energi på konsultverksamheten med t.ex. kraftledningsbesiktning på bred front. Vi tänker ständigt framåt och är inte rädda att satsa på nya idéer. Allt som kan få oss att utvecklas!

Idag intervjuades Joakim om nomineringen till Årets Unga Företagare i Sverige. Intervjun ligger på länken mellan kl.15.00 till 15.30 och startar 16,40 in i bandningen. Länken nedan tar dig till P4 väst sändningsarkiv för idag.

http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=69

Agnes Andersson som sitter med som adjungerad ledamot i vår styrelse är nominerad till årets affärsnätverkare.

Mer information nedan:

http://www.affarsnatverkare.se/Nominerade/Profil/agnes_andersson_267.html

Joakim är en av 39:e stycken unga duktiga företagare som lyckats komma vidare i årets tävling som Företagarna Sverige arrangerar.

Rösta fram Joakim på länken nedan.

 http://aretsungaforetagare.se/rosta/?id=Joakim%20Gustafsson

Svensk Skogsservice AB inleder ett samarbete med Alhbins Skogsentreprenad från och med våren 2012. Klas Alhbin blir vårt skogsvårdsombud i Ljungby området. Klas är maskinentreprenör åt Södra Skogsägarna på Ljungby distrikt och har mångårig skoglig erfarenhet av skogsvård.

Kontakta gärna Klas på 070-548 88 29.

Pressmeddelande
Nya lokaler för Svensk Skogsservice  / Swesports i Ed invigs av Anders Wall den 19:e april

Invigningen:

Kl.16.00 klipper näringslivsprofilen Anders Wall gemensamt med kommunalrådet Martin Carling av vår skogsvårdssnitsel och inviger därmed de nya lokalerna. Swesports håller därefter öppet i butiken till kl. 21.00.

Pressträff:
I samband med invigningen kommer det att hållas en gemensam pressträff med Anders Wall.
VD Jon Gustafsson och ägaren Joakim Gustafsson presenterar Svensk Skogsservices framtida satsningar samt visar upp det som idag är Sveriges modernaste skogsvårdsanläggning.
Anders Wall berättar om sin stiftelse och de stipendier stiftelsen årligen delar ut. Tid för pressträffen är kl.15.00.Plats: Svensk Skogsservice Joakim Gustafsson AB, Gamla Bengtsforsvägen 7, 668 32 Ed.Anmäl ert deltagande till Joakim Gustafsson.

Svensk Skogsservice Joakim Gustafsson AB är ett av Sveriges största och snabbast växande skogsvårdsföretag. Vi är ett ungt och prisbelönt företag med höga ambitioner. Företaget har fokus på kvalitet och ekonomi. Kvalitet har redan från början varit företagets ledord. Svensk Skogsservice är inte bara ett skogsvårdsföretag utan är även ett komplett konsultföretag inom skogsbruk, natur och miljö. Vi röjer ca 8000 ha årligen och planterar 1,5 miljoner plantor. Omsättning 2012 ca 38 miljoner. Antal anställda under högsäsong 2012 ca 110 stycken. Geografiskt område är Sverige med tyngdpunkt på mellersta och södra delarna.

Årets företagare i Dals-Ed 2009, Anders Walls stipendium för landsbygdsutveckling 2010, Västsvenska skogspriset 2010, Gasellföretag 2011, Årets jobbskapare YEOS 2012

Anders Wall är bondsonen från Uppland som från två tomma händer byggde upp ett affärsimperium. På 1980-talet var han bl.a. styrelseordförande i Volvo och Idag är han Sveriges äldste styrelseordförande för ett börsbolag, Beijer-Alma. Han gör stora insatser för att lyfta fram entreprenörskapets betydelse, framför allt hos unga människor. Han har också ett stort engagemang i hembygden och kulturlivet. Anders Walls Stiftelse delar årligen ut drygt två miljoner i stipendier och utbildningsbidrag till unga begåvningar inom landsbygdsutveckling, naturvetenskaplig forskning, ung företagsamhet, internationella studier samt musik.

Info
För ytterligare information kontakta Joakim Gustafsson
Mobil: 073-3902220
E-post:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hemsida:
www.svenskskogsservice.se

Årets jobbskapare i Yeos!

Utmärkelsen:
Årets jobbskapare tilldelas den medlem som under det senaste året har skapat flest arbetstillfällen i sitt eller sina företag.

Motivering:
Årets jobbskapare har genom sitt bolag skapat 84 arbetstillfällen fördelat på 47 heltidstjänster inom bland annat skogsvård och detaljhandel i en av Sveriges minsta kommuner. Årets jobbskapare är grundaren av Svensk Skogsservice AB från Ed, Joakim Gustafsson.

Utdelare:
Young Entrepreneurs of Sweden är ett rikstäckande nätverk och en organisation som bygger nätverk mellan, inspirerar och utvecklar Sveriges ledande unga entreprenörer.

 http://www.yeos.se/blogg/2012/03/arets-forebilder-ar-utsedda/ 

För mer information om www.yeos.se

Ett av Sveriges snabbast växande företag söker nu ekonomiansvarig. Se mer under arbeta hos oss.

Våran bifirma Swesports söker butikssäljare på heltid alternativt butiksansvarig. Se mer under arbeta hos oss eller på www.swesports.se

Svensk Skogsservice AB kom på 15:e plats i Västra Götaland vid Dagens Industris årliga Gasell tävling med en tillväxt på 334% under perioden 2007-2010.

 En Gasell har:

- en omsättning som överstiger 10 Mkr
- minst tio anställda
- offentliggjort minst fyra årsredovisningar
- minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret
- ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
- ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
- i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
- sunda finanser

Under perioden 2007-2010 klarade endast ca 600 Svenska aktiebolag ovanstående krav. Varav 1,4%  ägas av personer yngre än 29 år vilket är fallet för Svensk Skogsservice AB. Nu sattsar vi vidare mot vårt mål att nå 50 miljoner inom tre år. Svensk Skogsservice Joakim Gustafsson AB är ett av Sveriges största och snabbast växande skogsvårdsföretag. Vi är ett ungt och prisbelönt företag med höga ambitioner. Företaget har fokus på kvalitet och ekonomi. Kvalitet har redan från början varit företagets ledord. Svensk Skogsservice är inte bara ett skogsvårdsföretag utan är även ett komplett konsultföretag inom skogsbruk, natur och miljö. Vi röjer ca 8000 ha årligen och planterar 1,5 miljoner plantor. Omsättning 2011 27 miljoner. Antal anställda under högsäsong 2011 ca 80 stycken. Geografiskt område är Sverige med tyngdpunkt på mellersta och södra delarna.


Årets företagare i Dals-Ed 2009, Anders Walls stipendium landsbygdsutveckling 2010, Västsvenska skogspriset 2010, Gasellföretag 2011.

Artikel i Skogsaktuellt efter Gasellutnämningen november 2011.

 http://www.skogsaktuellt.se/?p=39424&pt=108&m=1422