arets unga skogsentreprenor 16 9

- Tack! Det känns helt underbart. Jag blev både chockad och glad! Men jag vet inte om jag känner mig så ung efter alla år i branschen, säger han och skrattar. Det är många som kämpat hårt för detta under lång tid och det kommer betyda mycket för alla anställda, ombud, styrelse och övriga som gör ett kanonjobb för oss i en tuff bransch.

 Läs allt om utmärkelsen här: www.grona.org/nyheter/joakim är årets unga skogsentreprenör/

 

Juryns motivering:
Joakim Gustafsson är ett föredöme och en utpräglad entreprenör med ett tydligt kundfokus, som ständigt söker nya innovativa lösningar med hjälp av ny teknik och nya metoder. Han har ett driv och engagemang som gör honom till ett föredöme för blivande och nuvarande entreprenörer i branschen. Joakim har också en väl utvecklad och genomtänkt personalpolitik.


Juryn har bestått av:

Per Fenger-Krog, Stora Enso
Anna Furness, Skogsentreprenörerna
Örjan Lenárd, Gröna arbetsgivare
Priset har en viktig roll


Priset Årets Unga Skogsentreprenör delas ut till en ung och framstående entreprenör inom skogsbruk. Utmärkelsen har en viktig roll för branschen av flera skäl - dels som inspirationskälla för att utveckla befintliga och nystartade företag, men även för att sprida en positiv bild av skogsbruket som kan öka kännedomen och attraktionskraften. Priset har delats ut sedan 2008 och är på 50 000 kronor.

Arbetskraftsinvandring avgörande för skogsbrukets överlevnad!

Läs dagens debattinlägg i frågan i Göteborgs-Posten där vår VD Joakim Gustafsson är en av de skogsvårds VD:ar ihop med Mats Sandgren ordförande Gröna Arbetsgivare som står bakom artikeln och som är ett svar på bland annat Moderaternas utspel mån 28 okt.

Läs Moderaternas utspel här: https://www.aftonbladet.se/…/interna-m-krav-stryp-arbetskra…
Läs Gröna Arbetsgivares svar i frågan här: https://www.gp.se/…/arbetskraftsinvandring-avgörande-för-sk…

 

plantor 1170x418

Skogsvården behöver akutvård...

Det är ingen nyhet för oss som dagligen arbetar med detta och något som jag varnat för under många år utan att få något gehör. Nu är det allvar och akut att lösa de strukturella utmaningar vi har inom branschen vilket nu många fler blivit tvungna att inse. Frågan är går förändringarna hela vägen nu?
Läs artikeln i tidningen där Ivo Krsek Alfa Skogsservice på ett tydligt sätt lyfter flera av de akuta utmaningar skogsvården står inför.

Här kan du läsa hela artikeln med Ivo: Vision nr.3 - 2019

Läs även artikeln om Victoria Forsmark Skogforsk studie utifrån intervjuer med Sveriges tio största skogsvårdsentreprenörer där jag varit en av de intervjuade.
Läs även artiklarna med Magnus Pettersson Södra och Magnus Bergman SCA gällande dessa utmaningar.
Lyckas vi inte tillsammans inom branschen lösa de utmaningar vi står inför kommer det framåt slå hårt mot den skogliga industrin.

VD Joakim Gustafsson
Svensk Skogsservice AB

Media uppmärksammar skogsbranschens rekryteringsproblem!

De senaste årens rekryteringsproblem börjar uppmärksammas i olika media.

 

Se artiklarna i vårat uppdaterade mediaarkiv, tidningar som Dagens Industri, ATL och Arbetet uppmärksammar problemet som vi i branschen har varit medvetna om och flaggat för i många år.