Skip to main content

Årsresumé 2023

Svensk Skogsservice står starkt på marknaden och mår bra trots utmanande år bakom oss! Vi har återigen fått väldigt goda resultat i vår personal & beställarundersökning samt har en fin orderingång inför kommande säsonger vilket vi är väldigt glada över. Vi är en stark aktör inom svensk skogsvård samt skogligt underhåll inom infrastruktur ­– inte minst tack vare er kunder och samarbetspartners som tillsammans med vår kompetenta och engagerade personal alltid jobbar hårt ute i skogarna för att nå högt ställda mål tillsammans. 

Vi som många andra har märkt av inflation, ökade räntor, rusande utrustningskostnader och höga drivmedelskostnader. Efterdyningar av pandemin samt kriget i Ukraina som fortsatt påverkar vår verksamhet och våra ukrainska medarbetare med familjer. Men vi har trots många utmaningar på vägen klarat leverera helt okej samt har en tydlig strategi för åren fram till 2030. 

20-årsjubileum

Det bolag Joakim Gustafsson startade oktober 2003 i Ed har utvecklats till ett av de största inom svensk skogsvård med verksamhet från Jämtland i norr till Skåne / Blekinge i syd. Bolaget har växt från starten och har nu fyllt jämnt! Det har vi naturligtvis firat bland annat genom vårt ambulerande street foodkök (#foodografen) där det lagats fajitas á la Svensk Skogsservice ute hos våra skogsvårdshjältar. Vi passade på att betala ut en halv miljon extra till våra anställda i en jubileumsbonus. Dessutom har vi genom Ingridgopa dokumenterat våra 20 år inom svensk skogsvård i en nio kapitel lång film.

Du finner första fem kapitlen av våra 20 år på följande av våra kanaler: facebook, linkedin och Youtube. Ett nytt avsnitt släpps varje fredag fram till och med fredag 2 februari kl.12.00. https://www.youtube.com/@svenskskogsservice6630

Vi blickar nu med tillförsikt fram emot 20 nya år inom svensk skogsvård!

Tillväxtresan fortsätter

Svensk Skogsservice har idag ca 100 anställda i högsäsong samt ett 30 tal under lågsäsong och tre kontor runt om i Sverige. Svensk Skogsservice är inte bara ett traditionellt skogsvårdsföretag utan även ett modernt nätverksföretag genom ett flertal ombud från Blekinge i syd till Östersund i norr.

För att möta marknadens efterfrågan och potential kommande 20 åren ser vi framför oss att tillväxtresan fortsätter. Vi ser med tillförsikt fram emot att Svensk Skogsservice-familjen kommer fortsätta växa och att vi blir fler skogsvårdshjältar som tillsammans brinner för att utvecklas och leverera väl till våra kunder.

Långsiktigt värdeskapande

Vi erbjuder skogsvårdstjänster med fokus på långsiktigt värdeskapande för ansvarsfulla skogsägare, där arbetet utförs av branschens mest kompetenta personal.

För att långsiktigt kunna leverera värdeskapande åt våra kunder satsar vi stenhårt på KMA för att inom skogsvården bli bäst på kvalité, miljö och arbetsmiljö. Vi har sen sommaren 2022 genom Jon Gustafsson som affärsutvecklare och KMA-ansvarig utvecklat våra processer i en mycket positiv riktning vilket vi hoppas skall gynna både våra medarbetare och kunder.

Vi jobbar alltid i följande ordning; människan, miljön och bolaget. Alla våra fantastiska medarbetare skall komma hem hela och friska från sitt arbete varje dag!

Framtidsutsikter

Det ser ljust ut för svensk skogsvård!

Svensk skogsråvara spelar en viktig roll i klimatomställningen framåt och elproduktionen där överföringskapaciteten skall dubblas över de kommande 20 åren kommer skapa stora möjligheter gällande skogligt underhåll på kraftledningsnätet.

Det mesta är ogjort, så även på Svensk Skogsservice. Vi har mer att erbjuda och vi vill göra det. Vi ser framför oss att vi om 20 år fortsatt är det ledande bolaget men levererar mycket mer och gör mycket mer bra saker för vår omvärld, våra kunder och framför allt för våra medarbetare då allt börjar med dem där ute i skogen.

Till sist avrundar vi året med

Ett stort tack till alla våra fantastiska kunder, medarbetare och underentreprenörer för era insatser och ett riktigt gott samarbete under året!

/Joakim Gustafsson, vd Svensk Skogsservice AB