Skip to main content

Information gÀllande Corona-virus Svensk Skogsservice 20200317:

VÀnligen lÀs igenom denna information om Svensk Skogsservice riktlinjer relaterade till den pÄgÄende Corona-virus (Covid-19) pandemin och vad som gÀller för anstÀllda, ombud och underleverantörer samt pÄverkan för vÄra bestÀllare.
Svensk Skogsservice bedriver skoglig verksamhet med anstÀllda, ombud och underleverantörer med upp emot 120 sysselsatt under högsÀsong dÀr de anstÀllda totalt representerar sju till Ätta olika nationer. För att minska risken för smittspridning och konsekvenserna vidtar Svensk Skogsservice ett antal ÄtgÀrder och rekommendationer.

 

Vi rekommenderar:

–          VĂ„r personal att följa respektive lands myndigheters rekommendationer gĂ€llande resor till andra lĂ€nder som inte Ă€r ett absolut mĂ„ste. Svensk personal följer UDs rekommendationer.

–          Vi rekommenderar gĂ€starbetande personal frĂ„n annan nation Ă€n Sverige som Ă€r pĂ„ plats att avstĂ„ vĂ„rens semesterstopp och istĂ€llet fĂ„ ett lĂ€ngre sommarstopp för att minimera smittorisken under resan om viruset fortsĂ€tter sin framfart.

–          LĂ€sa pĂ„ lĂ€nkad information i detta meddelande och följa de rĂ„d som ges.

 

NĂ„gra viktiga punkter:

–          Personer som har varit pĂ„ resa i nĂ„got av de mest utsatta lĂ€nderna eller umgĂ„tts med nĂ„gon som har rest i dessa lĂ€nder under de senast 14 dagarna Ă€r inte tillĂ„tna att vistas pĂ„ Svensk Skogsservice kontor.

–          Tills epidemin Ă€r under kontroll hĂ€nvisar vi projektuppstarter, affĂ€rsmöten mm till digitala möten.

–          Fysiska möten ute i skogen Ă€r okej men vi tar ej i hand samt hĂ„ller distans till varandra.

–          Alla affĂ€rsresor internationellt skjuts upp tills epidemin Ă€r under kontroll.

–          Skulle man sjĂ€lv insjukna följ de riktlinjer som finns för vĂ„rd och smittskydd.

 

TÀnk dagligen pÄ:

–          TvĂ€tta hĂ€nderna.
https://www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/publikationsarkiv/g/god-handhygien-affisch-1-svenska/

https://www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/publikationsarkiv/g/god-handhygien-affisch-1-engelska/

–          Undvik att vidröra ansiktet.

–          Undvik att ta i hand.

–          HĂ„ll distans till personer som hostar.

–          Hosta alltid i armvecket om du Ă€r nĂ€ra andra.

–          GĂ„ inte till jobbet om du Ă€r sjuk.

 

Lista och statistik över corona-virusets utbredning:
https://www.ecdc.europa.eu/en/geographical-distribution-2019-ncov-cases

LÀnkar som innehÄller god information som berör vÄr verksamhet:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/health/coronavirus-response_en

https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/health/coronavirus-response/mobility_en

https://www.ecdc.europa.eu/en

Den som vill stÀlla frÄgor om covid-19 kan nu ringa det nationella informationsnumret 113 13, dÀr all information som lÀmnas ut Àr verifierad av FolkhÀlsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet.

 

Tidsplaner:
PÄ grund av Covid-19 epidemin kan vi ej garantera att uppsatta tidsplaner samt tidsramar i löpande avtal kan hÄllas sÀsongen 2020. Vi arbetar givetvis aktivt för att leverera en god kvalité samt i tid men vi kan ej pÄverka eventuella konsekvenser av epidemin som kan pÄverka leveranstiden negativt beroende pÄ dess fortsatta spridning.

Kommer situationen fortsÀtta som per idag med stÀngda grÀnser runt om i Europa vilket dÄ enligt ovan skulle kunna pÄverka vÄra tidsplaner sÄ kommer vi prioritera vÄra uppdrag i följande ordning.
– Infrastrukturprojekt, kraftledningar pĂ„ grund av att det Ă€r en viktig samhĂ€llsfunktion som behöver upprĂ€tthĂ„llas.
– Plantering.
– Röjningar.

 

Information frÄn ambassader i aktuella lÀnder dÀrifrÄn vÄra skogliga team kommer:
Polen:
https://www.swedenabroad.se/sv/utlandsmyndigheter/polen-warszawa/aktuellt/nyheter/polen-stÀnger-sina-grÀnser-frÄn-och-med-söndag-den-15-mars-kl.-0000-natten-frÄn-lördagen/#

Ukraina:
Svar frÄn svenska ambassaden i Kiev pÄ frÄgan om vad som gÀller för resor för vÄr Ukrainska personal:

Ukrainska medborgare har belagts med förbud att lÀmna landet frÄn och med den 17 mars. I nulÀget gÀller förbudet för tvÄ veckor framÄt och beroende pÄ utvecklingen kommer regeringen dÀrefter att fatta ett nytt beslut. I och med att lÀget förÀndras snabbt i stora delar av vÀrlden sÄ uppmanar vi er att hÄlla kontakt med era arbetare hÀr och följa lokal media, Exempelvis Kyiv Post har uppdaterad information pÄ engelska. VÄr reseinformation riktar sig frÀmst till svenska medborgare i Ukraina och endast den information som Àr relevant för dem kommer att publiceras dÀr.

Mer information finner man t.ex pÄ: https://www.kyivpost.com/

RumÀnien:
https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-för-svenska-medborgare/rumÀnien/

 

Vid smitta i organisationen:
– I det fall sjukdomsfall eller misstĂ€nkt sjukdomsfall inom organisationen intrĂ€ffar kommer detta att meddelas till berörda parter samt nödvĂ€ndig karantĂ€n kommer att införas.
– Vi vill med detta ocksĂ„ förtydliga att vi per i dag inte har nĂ„gra indikationer pĂ„ att nĂ„gon i Svensk Skogsservice organisation har smittats av Coronavirus. OvanstĂ„ende Ă„tgĂ€rder genomförs för att pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt bidra till att minska smittspridningen och sĂ„ snabbt som möjligt kunna Ă„tergĂ„ till normal verksamhet.

Vi hoppas pĂ„ Er förstĂ„else i den situation vi nu alla befinner oss i och kommer fortsatt att utifrĂ„n ovanstĂ„ende riktlinjer göra allt i vĂ„r makt för att vidmakthĂ„lla en god service till dig som bestĂ€llare ihop med ombud, personal och underleverantörer. Vid frĂ„gor Ă€r du vĂ€lkommen att kontakta vĂ„r VD Joakim Gustafsson – 0733 90 22 20